Multidisciplinair Netwerk MeeDoeN Ouderen- Bladel en Reusel-De Mierden

Anite de Greef is als psychosomatisch oefentherapeut deelnemer en bestuurslid van het netwerk Kwetsbare ouderen. Naast een oefentherapeutische hulpvraag kan u bij haar terecht  voor een specialistische psychosomatische zorgvraag.

Een psychosomatisch oefentherapeut biedt ouderen hulp bij:

  • ouderdomsdepressie
  • angst- en paniekklachten. Een afnemende mentale gezondheid kan gepaard gaan met paniekklachten
  • rouw- verliesverwerking, b.v. problemen bij het oppakken van het leven na het verlies van een partner
  • stress gerelateerde lichamelijke klachten. Het omgaan met stress kan met het ouder worden moeilijker worden
  • slaapproblemen

MeeDoeN Kwetsbare ouderen Bladel/ Reusel

Sinds 2017 is het multidisciplinair netwerk kwetsbare ouderen geprofessionaliseerd en nu officieel een vereniging: MeeDoeN Kwetsbare Ouderen Bladel/ Reusel-de Mierden. Een vereniging waarin eerstelijns zorgverleners samen georganiseerd zijn. In de vereniging zijn o.a. ergotherapeuten, logopedisten, podotherapeuten, psychosomatische oefentherapeut, geriatriefysiotherapeuten, orthopedisch schoenmaker, medisch pedicure, beeldend therapeut en diëtisten actief.

Als vereniging zullen wij een ‘schil’ gaan vormen rondom het kernteam “Kwetsbare ouderen” de Kempen waarin de huisarts, wijkverpleging, specialist ouderen geneeskunde en sociaal wijkteam zitten.

Onze missie:

Het multidisciplinair netwerk MeeDoeN kwetsbare ouderen heeft de ambitie om goed afgestemde zorg en ondersteuning te bieden aan de kwetsbare ouderen met meerdere zorgvragen in de gemeente Bladel en Reusel. Door de zorg in samenhang aan te bieden aansluitend op de doelen en behoefte van de cliënt wordt optimale zorg op maat geboden. Behoud van zelfredzaamheid en eigen regie van de cliënt staan centraal in het handelen van zorgprofessionals. De aangesloten zorgprofessionals zijn hoog betrokken bij de doelgroep kwetsbare ouderen en zijn op de hoogte van elkaars deskundigheid en expertise.