Algemene oefentherapie

De oefentherapeut is een specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapie Cesar/ Mensendieck is een paramedische behandelmethode voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, die gericht is op het verminderen én voorkomen van lichamelijke klachten. Hierbij wordt bij de klachten altijd gekeken naar de totale houding en het beweeggedrag.

Behandeling op maat

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. U analyseert uw houding en bewegingen in het dagelijkse leven.

Gezond bewegen kun je leren

U wordt gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Aanpassingen
in uw houding en manier van bewegen maakt u zich hierdoor gemakkelijker eigen. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren, zodat de belasting van uw nek en schouders afneemt. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw persoonlijke situatie.
Dat betekent dat u houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die geïntegreerd zijn in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken), als uw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. U ontdekt een andere – gezondere – manier van bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

Geen verwijzing nodig

Uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts kan u naar de oefentherapeut Cesar of Mensendieck verwijzen. Maar u kunt ook direct – zonder verwijzing – bij de oefentherapeut terecht. Dit voorkomt onnodige vertraging in het proces van uw herstel.

Behandelkosten worden conform polisvoorwaarden vergoed. Raadpleeg uw polis voor de voorwaarde van uw (aanvullende) verzekering.

Lees meer over oefentherapie Cesar/ Mensendieck op www.VvOCM.nl