ZwangerTotaal na de bevalling

Thuisbehandeling na de bevalling

Wanneer in de kraamweek blijkt dat je ernstig gehinderd wordt door bekken- of bekkenbodemklachten, is het mogelijk dat de therapeut bij je aan huis komt voor een individuele behandeling. Dit is meestal na doorverwijzing door de verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

Groepsbehandeling na de bevalling

Een optimaal herstel na de bevalling is nodig om weer goed te kunnen functioneren. In 6 lessen helpt ‘Totaal Vitaal’ je om na de zwangerschap een nieuwe balans in je lichaam te vinden. Teven is het een goede voorbereiding op het sporten. Je wordt begeleid in het verantwoord versterken van bekkenbodem, buik en rug. Je leert je spieren goed te gebruiken en krijgt nuttige houdingstips die je thuis kunt toepassen (zoals tijdens de verzorging van je kindje). Er wordt onder andere geoefend met balansballen. Wanneer je bevallen bent en je wilt weer goed herstellen, dan is dit het perfecte programma voor jou

Individuele begeleiding na de bevalling

Deze keuze maak je wanneer een groepsbehandeling niet de voorkeur heeft als gevolg van specifieke klachten of problemen. Je krijgt eerst een individuele intake en bewegingsonderzoek en samen met je therapeut kunnen jullie kijken of er nog gerichte adviezen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn, wanneer je in de zwangerschap bekken- of rugklachten hebt gehad en wilt voorkomen dat deze klachten terugkomen of wanneer je bijvoorbeeld een keizersnede hebt gehad. Gerichte adviezen en/of oefeningen kunnen dan nuttig zijn.